Habitare-sisustusmessut Helsingissä

Habitare on Suomen laajin sisustusalan messutapahtuma. Tapahtuma pitää sisällään sekä laajan näyttelyosaston että korkeatasoisen luento- ja keskustelusarjan sekä alan tunnetuimpien osaajien haastatteluja. Puhujia tämän viisipäiväiseksi kasvaneen tapahtuman aikana on lähes sata. Kaikille, jotka ovat hiemankin kiinnostuneita sisustuksesta, Habitare on yksi vuoden tärkeimpiä tapahtumia. Esiteltävät muotoilun, sisustuksen ja asumisen viimeisimmät trendit ja vuosikymmenten takaiset klassikot tekevät tästä tapahtumasta luovien sisustajien ideataivaan.

Tapahtuman järjestäjät ja teema

Messujen käytännön järjestelyistä vastaa perinteikäs Helsingin Messukeskus. Yhteistyössä sisustusalan toimijoiden kanssa messukeskuksen työntekijät suunnittelevat ja toteuttavat messualueen tapahtumaan sopivaksi. Näytteilleasettajat vastaavat luonnollisesti itse näyttelyosastojen suunnittelemisesta ja rakentamisesta. Osastot ovat tärkeitä uusien ja vanhojen asiakkaiden kohtaamispaikkoja, joten yritykset panostavat voimakkaasti niiden suunnitteluun ja toteutukseen.

Tapahtuma jaetaan useampaan pääosioon, jotka ovat seuraavat:

  • Ahead
  • Folk
  • Decor
  • Habitaren Antiikki

Jokaisella näyttelyalueella on lisäksi erilaisia teema-alueita, jotka keskittyvät tietyn sisustustyylin esittelyyn.

Vuoden 2020 ja 2021 Habitare-messut jouduttiin perumaan. Seuraavat messut on tarkoitus järjestää vuoden 2022 syyskuussa. Vuoden 2019 Habitare messujen trendinä toimi väreillä sisustaminen ja tuolloin messuilla esiteltiin runsaasti vahvoja kontrasteja sisältäneitä sisustusratkaisuja. Samoin kierrätys oli hyvin vahvana esillä eri näyttelyosastoissa. Tulevien messujen osalta keskeisintä trendiä ei ole vielä päätetty, vaan se selviää lähempänä itse tapahtumaa.

Messuosastojen sisällöt

Kansainväliseksi tapahtumaksi profiloituva Habitare käyttää englanninkielisiä termejä messuosastojen pääjaottelussa. Ahead, eli suomeksi nimeä Edessäpäin kantava osasto on uusimpien ja tulevaisuuden trendien kohtaamispiste. Alueelta löytyy sisustustrendien aallonharjalla olevien yritysten ja suunnittelijoiden luomuksia, joita voi ihailla ja myös ostaa omaan kotiinsa. Ahead on Habitaren merkittävin osa-alue näyttelyarkkitehtuuriin liittyen. Erityisesti nuoret suunnittelijat saavat tilaa esitellä innovaatioitaan. Alue jakaantuu sisäisesti kolmeen kokonaisuuteen, jotka ovat Light, Startup ja Eettinen sisustus.

Folk taas on messualue, jossa tavoitellaan perinteisempään sisustukseen viehättyneitä asiakkaita. Alueella esiteltäviin sisustuselementteihin lukeutuvat niin kylpyhuoneet ja saunat kuin kodinkoneet ja huonekalut. Mattoja esitellään myös laajasti. Mattojen hyödyntäminen kodin sisustuksessa onkin hyvin keskeisessä osassa, sillä mattojen avulla kodista voidaan luoda todella yksilöllinen ja upean ensivaikutelman antava kokonaisuus. Messuilla voi odottaa näkevänsä laajan valikoiman mattoja aina räsymatoista itämaisiin silkkimattoihin. Myös perinteinen valkoinen matto sopii moneen kotiin. Vaaleat värit ovatkin usein suomalaisten sisustajien suosiossa ja sisustusmessut ovat oiva paikka erilaisten vaaleiden mattojen vertailuun. Erilaiset materiaalit ja muodot tekevät vaaleista matoista todellisia katseenvangitsijoita tyylikkäästi sisustetussa kodissa.

Decor on yksityiskohdista viehättyvän sisustajan alue. Uusimmat ja perinteiset astiastot ovat laajasti nähtävillä. Lisäksi kodin koristamiseen tarkoitettuja pienesineitä on runsaasti esillä. Habitaren antiikki sen sijaan tarjoaa vanhanajan tyylistä kiinnostuneille mahdollisuuden tutustua vintage-esineisiin ja aitoihin antiikkihuonekaluihin. Tällä alueella kohtaavat ja viihtyvät niin antiikin harrastajat kuin ammattilaiset.

Yhteenveto

Habitare on suomen tunnetuin sisustustapahtuma, joka järjestetään kahden vuoden tauon jälkeen jälleen syksyllä 2022. Messut tarjoavat kävijöiden ihasteltaviksi niin moderneja sisustusratkaisuja kuin perinteisiä toteutuksia. Habitare-sisustusmessut ovat vierailun arvoinen tapahtuma jokaiselle sisustuksesta kiinnostuneelle.

mts_cool