Millaista on talkoiden järjestäminen kotona?

Moni saattaa haaveilla kodin remontista tai jostain suuremmasta ehostuksesta. Silloin voi harkita talkoiden järjestämistä ystäväporukalla. Myös muuton edessä voi harkita järjestävänsä talkoot, jolloin ystävät tulevat apuun auttamaan tarvittavissa toimissa. Yleensä talkoiden järjestäjä tarjoaa talkooporukalle ruokaa ja juomaa, ja samalla voidaan myös viettää aikaa yhdessä ja vaihtaa kuulumisia. Mitä asioita oikein voi tehdä talkootöinä ja mitä kannattaa huomioida, jos kutsuu kokoon isomman porukan? Ehkä olet itse harkinnut isompaa remonttia kotiisi ja mietit mistä saisi lisää käsipareja. Tai ehkä muutto uuteen kotiin siintää tulevaisuudessa, ja tarvitset muuttoapua. Olipa asian laita sitten niin tai näin, lue tästä artikkelista lisää. Kerromme millaista on talkoiden järjestäminen.

Mitä asioita voi tehdä talkootöinä?

Kodin suurempia remontteja voi hyvin tehdä talkooporukalla. Jos vaikkapa haluaa piristystä kotinsa yleisilmeeseen, voi harkita vaihtavansa tapetit. Silloin Kotitapetti voi tarjota hyviä vaihtoehtoja ja laajan valikoiman erilaisia tapetteja, joista valita mieleisensä.

Myös seinien maalauksen voi hyvin tehdä talkootöinä, sillä isojen pintojen maalaaminen vie aikaa ja käsipareja tarvitaan yleensä paljon. Jos omasta kaveriporukasta löytyy osaamista, voi jotain hieman monimutkaisempiakin töitä tehdä talkoina. Esimerkiksi lattialaminaatin asennus tai uudet kattopaneelit voi asentaa itsekin, mutta lisäapu on aina tarpeen.

Myös uudet keittiön kaapit voi asentaa kaveriporukalla talkootöinä. On hyvä kuitenkin jättää tiettyjä töitä alan ammattilaisille. Näitä ovat esimerkiksi wc- tai kylpyhuoneremontit tai vaikkapa ovien ja ikkunoiden uusinta. Jos asuu muussa kuin omakotitalossa, niin silloin ei myöskään ole lupa tehdä näitä edellä mainittuja hieman vaativampia töitä, vaan niistä päättää aina erikseen taloyhtiö.

Olipa sitten kyseessä remontti tai muutto, niin kun järjestää talkoot, on hyvä huolehtia siitä että kaikki osallistujat saavat ruokaa ja juomaa. Mikään ei ole ikävämpää kuin tulla auttamaan remonttitöissä ja mitään ruokaa ei ole tarjolla. Voi olla ihan varma, että seuraavalla kerralla apua ei heru. Kannattaa siis kiinnittää erityistä huomiota ruoka- ja juomapuoleen, ja mieluummin varata syötävää ja juotavaa liikaa kuin liian vähän.

mts_cool