Juhlat kesä-Helsingissä

Tänä vuonna moni tapahtuma on jouduttu perumaan, ja tämä koskee myös useimpia Helsingissä järjestettäviä festareita ja muita tapahtumia. Tämä kesä menee siis hieman rauhallisemmissa merkeissä, mutta tämä ei missään nimessä tarkoita sitä, etteikö kesäisessä Helsingissä riittäisi yllin kyllin tekemistä kesän aikana.

Yksi hauska tapa korvata kesään puuttuvat festarit on ehdottomasti järjestää vaikka kaveriporukan kesken omat mini-festarit! Emme tarkoita tällä nyt mitään satojen ihmisten kokoontumista, vaan hauskaa illanviettoa kaveriporukan kesken vaikka jossakin Helsingin kauniista puistoista tai rannoista. Helsinki ei turhaan ole yksi suosituimmista matkakohteista Suomessa.

Mitä tarvitset juhlien järjestämiseen?

Ulkona vietettäviin juhliin tarvitset aluksi paikan. Paikka voi olla jokin Helsingin kauniista puistoista, ulkoilualueista tai vesistöistä. Helsingin edustalta löytyy myös useita kauniita saaria, joille on mahdollista tehdä päiväretkiä. Jos asut itse tai joku vieraistasi asuu Helsingissä, on yksi vaihtoehto myös esimerkiksi talon tai taloyhtiön piha. Tällöin on kuitenkin otettava selvää taloyhtiön säännösitä koskien juhlia ja vieraita.

Kun paikka on selvillä, on hyvä päättää, minkälaiset juhlat haluaa pitää. Yksi ihana kesän perinteinen tapahtuma on nyyttäri-periaatteella vietetty piknik. Näin siis kaikki vieraat osallistuvat myös juhlien järjestelyyn, eikä kaiken valmistaminen ja tuominen paikan päälle jää vain juhlien järjestäjän vastuulle. Tämä on myös hauska tapa kokeilla kaveriporukan eri bravuureja. Oli tarkoitus sitten järjestää nyyttärit tai jättää vastuu tarjoiluista yhden ihmisen harteille, tarjottavat kannattaa miettiä tarkkaan. Ruoan tulisi olla melko helposti nautittavaa ja siivottavaa. Lähipuistosta kun ei mikroa, uunia tai tiskikonetta löydy.

Mitä muuta juhliin tarvitaan? Jos juhlat tahtoo viedä uudelle tasolle, voi mukaan varata myös erilaista juhlarekvisiittaa sekä koristeluita. Esimerkiksi partyking.fi tarjoaa mahtavat koristelut tapahtumaan kuin tapahtumaan.

Mukaan on hyvä varata myös esimerkiksi vilttejä, joiden päällä juhlat kuluvat mukavasti ja joihin voi kääriytyä lämmittelemään illan saapuessa. Jos kaveriporukasta löytyy muusikko tai useampi, voivat he ottaa soittimet mukaan ja näin piknikistä on tehtykin jo mini-festarit! Jos muusikoita ei löydy, muista ottaa mukaan jonkinlainen soittoväline, kuten kaiutin, jonka kautta on helppo soittaa musiikkia. Musiikki tekee juhlista kuin juhlista heti paljon hauskemmat! Muuta ei sitten välttämättä tarvitakaan!

mts_cool