Ison stadion-konsertin järjestäminen

Monet artistit haluavat järjestää isoja stadion-konsertteja. Tämä ei kuitenkaan ole ihan helppo homma, jonka voisi suunnitella parissa tunnissa. Suuren luokan konsertti isolla stadionilla vaatii useamman kuukauden ja monen ihmisen työpanoksen. Artistin pitää myös olla tarpeeksi suuri nimi, jotta kyseisen kokoluokan konsertin voi järjestää. Jos kyseessä on aloitteleva bändi, jota suuri yleisö ei vielä tunne, voi stadion olla väärä paikka konsertoida. Mitä kaikkea pitää sitten ottaa huomioon, kun suuria stadion-konsertteja järjestetään? Tapahtumaa täytyy markkinoida ja täytyy varmistaa, että tarpeeksi yleisöä löytää paikan päälle. Lue tästä artikkelista lisää aiheesta.

Suuren luokan konsertti vaatii suuren luokan järjestelyjä

Kun joku artisti tai bändi haluaa järjestää konsertin isolla stadionilla, täytyy ensin tarkastella tilannetta realistisesti. Onko kyseisellä artistilla mahdollisuutta myydä stadion täyteen? Onko hän tarpeeksi tunnettu ja suosittu? Vasta sen jälkeen voidaan alkaa miettiä käytännön järjestelyjä. Ehkä konserttia varten täytyy tehdä Lainahakemus, jotta kuluja voidaan kattaa ennen esitystä. Tuotoilla sitten maksetaan mahdollinen laina pois.

Stadionille täytyy pystyttää esiintymislava ja sen on oltava tarpeeksi suuri, jotta kaikki katsojat näkevät artistin. Monet laittavat esiintymislavan nykyisin stadionin keskelle, jotta kaikilla katsomossa olevilla on hyvä näkyvyys lavalle. Sen lisäksi täytyy huolehtia riittävästä äänentoistosta sekä valaistuksesta ja mahdollisista muista visuaalisista efekteistä. Mitään näitä ei yleensä ole valmiina stadionilla, joten ne täytyy kaikki rakentaa konserttia varten.

Kun esityksen fasiliteetit on saatu kuntoon, niin täytyy miettiä myös muita käytännön järjestelyjä. Katsojia on todennäköisesti tulossa useita kymmeniä tuhansia, joten juoma- ja ruokatarjoiluun pitää kiinnittää huomiota. Myös wc-tiloja täytyy löytyä tarpeeksi paljon, jotta ihmiset pääsevät asioilleen silloin kun tarvitsee.

Lisäksi erityistä huomiota täytyy kiinnittää sisään- ja ulostuloihin, sillä portit eivät saa ruuhkautua pahasti missään vaiheessa. Jos ihmiset eivät pääse tarpeeksi nopeasti stadionille sisään, voi olla vaarana, että konsertista jää osa näkemättä.

Kun suunnitellaan stadion-konserttia, niin ajankohdalla on iso merkitys. Yleensä suuret konsertit järjestetäänkin kesällä, kun on lämmintä.

mts_cool