Helsinki matkailukohteena

Kameran ulkoiluttaminen on mitä parhain tapa tutustua eri kaupunkeihin ja niiden nähtävyyksiin. Kameran kanssa liikkuessa ympäristöään tulee tarkasteltua hieman erilaisesta näkökulmasta tai monesti paljon tarkemmin sekä kaikkiin yksityiskohtiin huomiota kiinnittäen. Tututkin nurkat saavat uusia ulottuvuuksia linssin kautta tarkasteltaessa. Maamme pääkaupunki Helsinki esimerkiksi tarjoaa runsaasti kiinnostavia kuvauskohteita valokuvaamisesta innostuneille turisteille. Kaupunki myös näyttäytyy erilaisena esimerkiksi eri vuorokauden- ja vuodenaikoina. On hyvä muistaa, että aurinkoinen kesäpäivä ei ole ainut oikea hetki tarttua kameraan.

Mihin suunnata Helsingissä?

Sopia kohteita voi tutkia etukäteen esimerkiksi Helsingin kaupungin sivuilta. Paikka on täynnä erilaisia nähtävyyksiä ja sopivia vierailukohteita löytyy arkkitehtuurista, kulttuurista, historiasta kuin luonnosta kiinnostuneille. Kaupungin tunnelman taltioimiseen ei välttämättä tarvita erityisiä nähtävyyksiä, vaan sopivia kohteita ja tilanteita ovat kadut täynnä. Kuvattava ei taatusti lopu kesken! Ohessa kuitenkin muutama poiminta vinkiksi, minne kannattaa kameran kanssa suunnata.

Helsingin tuomiokirkko

Senaatintorilla sijaitseva Tuomiokirkko kohoaa muita rakennuksia korkeammalle ja on Helsingin tunnetuimpia symboleja. Sen takia paikka usein esiintyykin lähes jokaisen turistin kuvissa. Näyttävä kirkko ansaitsee ehdottomasti tulla kuvatuksi kerta toisensa jälkeen.

Suomenlinna

Suomenlinna sijaitsee lyhyen merimatkan päässä Helsingin edustalla olevalla saarella. Suomen suosituimpia matkailukohteita oleva Suomenlinna on Unescon maailmanperintökohde ollen historiallisesti merkittävä ja arvokas kohde. Ainutlaatuinen miljöö tarjoaa monenlaista kiehtovaa kuvattavaa, halusitpa saada taltioiduksi luontoa, historiaa, kulttuuria tai ihmisiä.

Esplanadin puisto

Aivan Helsingin ytimessä sijaitseva viheralue tunnetaan Esplanadin puistona, jonka poikki kävellessä saattaa törmätä erilaisiin katuesityksiin. Sen alueelta löytää myös useamman patsaan, muistomerkin sekä taideteoksen. Puisto on vilkas kävelypaikka ja osuu monen ydinkeskustassa liikkuvan reitille.

Uspenskin katedraali

Katajanokalla korkean kallion päälle rakennettu Uspenskin katedraali on Länsi-Euroopan suurin ortodoksinen kirkko. Näyttävä rakennus sisältää paljon yksityiskohtia ja sijainti ainutlaatuisella paikalla luo kiehtovia kuvakulmia.

Kaivopuisto

Kaivopuisto on etenkin kesäaikaan suosittu ulkoilu- ja ajanviettopaikka paikallisille. Kaupungin eteläosassa sijaitseva puistoalue sijaitsee merenrannalla ja tarjoaa erilaisia aktiviteetteja sekä virkistysmahdollisuuksia.

Erilaiset kuvatuotteet esimerkiksi sisustuselementteinä

Onnistuneista kuvista voi olla enemmänkin iloa, minkä takia monet koostavatkin lomamatkoistaan esimerkiksi kuvakirjoja. Kuvista voi teettää monenlaisia muitakin kuvatuotteita. Näyttävät otokset voivat toimia esimerkiksi kauniina sisustuselementteinä kodissa. Omasta kuvasta tehty juliste kaipaa sopivia kehyksiä, jotka voit tilata helposti ja nopeasti BGANordic -verkkokaupasta. Sen jälkeen sinulle jää huoleksi ainoastaan päättää, missä kohtaa kotiasi kuva pääsee parhaiten oikeuksiinsa. Julisteita ja valokuvasuurennoksia varten kuvan tulee olla teknisiltä ominaisuuksiltaan riittävän laadukas. Omasta otoksesta teetetty taulu on paitsi mukava muisto koetusta hetkestä, myös aina persoonallisempi kuin yksikään muualta hankittu juliste tai canvas-taulu.

mts_cool