Helsingin ostosopas kisaturisteille

Helsinki on loistava urheilukaupunki. Sen maineikkaalla Olympia-stadionilla on järjestetty yleisurheilun MM-kisat ja EM-kisat ja sen suurissa jäähalleissa on nähty jääkiekon MM-kisojen lisäksi muun muassa kansainvälistä huippuluokan ratsastusta. Myös Helsinki City Marathon kutsuu joka vuosi kaupunkiin suuren joukon kansainvälisiä juoksijoita, minkä todistaa vaikkapa tulosluettelo vuodelta 2016.

Sen lisäksi, että Helsinki on merkittävä urheilukaupunki, se on myös loistava ostoskaupunki. Myös kisamatkalaiset ovat sen tietenkin huomanneet ja urheilijatkin tekevät luonnollisesti ostoksia kaupungilla, mikä tekee mahdolliseksi törmätä maailmanluokan tähtiin myös kisakenttien ulkopuolella. Erityisen merkittävä ostoskaupunki Helsinki oli Neuvostoliiton ja Itä-Euroopan urheilijoille, joista yksi kuuluisimpia lienee Emil Zátopek ja joilla oli huomattavan paljon huonommat ostosmahdollisuudet omissa kotikaupungeissaan.

Kaikkea katsomoon ja kotiin vietäväksi

Kisaturistilla on tietenkin aivan omanlaisensa vaatimukset, kun hän lähtee ostoksille. Katsomossa paljaan taivaan alla urheilua seuraava yleisö on sään armoilla ja saattaa siksi hyvinkin lähteä etsimään kaupungilta miellyttäviä säänpitäviä varusteita. Kahiseva sadetakin huppu päässä kun ei oikein nähdä eikä kuulla eikä sateenvarjokaan ole sallittu.

Tällaisia varusteita etsivälle suosittelemme Partioaittaa, joka sijaitsee aivan Helsingin keskustassa Forumin kauppakeskuksen takana. Sieltä löytyvät niin sateenpitävät ulkoiluvaatteet kuin jalkineetkin, sekä reput, joihin ei vesi pääse livahtamaan sisään. Mikäli kisaturisti taas kaipaa hieman elegantimpaa ja kaupunkimaisemaan paremmin istuvaa sadevarustusta, voi hän suunnata maineikkaaseen Stockmannin tavarataloon, josta löytyvät takuuvarmasti klassiset sadetakit, elegantit korkeakorkoiset kumisaappaat rouville sekä kisakenttien ulkopuolella käytettäväksi upeat sateenvarjot.

Kisaturisti saattaa tietysti innostua myös kokeilemaan urheilulajeja itsekin ja tarvita siksi hyvän urheiluliikkeen palveluksia. Niitä Helsingistä löytyy useita. Aivan keskustasta urheiluliikkeitä löytyy kaikista suurista ostoskeskuksista; Kampista, Forumista ja Kluuvista. Kampista ja Forumista jopa useita, Kluuvista vain yksi, mutta se onkin sitten sitäkin suurempi. Kyseessä on tanskalainen urheilujätti XXL. Muita Helsingistä löytyviä urheiluliikeketjun myymälöitä ovat Stadium ja Inter Sprot, joista molemmat sijaitsevat muun muassa Forumissa.

Kotimaista käsityötä

Koska olemme Helsingissä, lähellä Pohjoista Napapiiriä, saattaa sää kesälläkin olla varsin koleaa. Lämmintä vaatetta ylleen etsivälle kisaturistille suosittelemme lämpimästi Kauppatorilla tuotteitaan myyviä käsityöläisiä. Suomalainen käsityö on erittäin korkealaatuista ja hyvin suunniteltua. Torilta ostetulla villapuserolla tai turkispäähineellä voi olla melko paljon enemmän hintaa kuin tavaratalosta ostetulla kilpailijallaan, mutta käsityönä tehdyn tuotteen laatu on monin verroin parempi, minkä ansiosta tuote on huomattavan pitkäikäinen ja tyyliltään ajaton. Myös matkamuistoja etsivälle Kauppatori on mainio ostospaikka, samoin kuin torin välittömässä läheisyydessä sijaitseva Tori-kortteli, jossa myydään korkealuokkaista suomalaista käsityötä, mutta edustettuna ovat myös upea suomalainen muoti ja maukkaat herkut.

mts_cool