Helsingin monipuolinen tapahtumatarjonta

Suomen pääkaupunki Helsinki tarjoaa tapahtumia kaikkiin makuihin. Kaupunki pysyy elävänä vuodenajasta toiseen ja tekemistä riittää kaikille. Helsingin tapahtumatarjonta vetää puoleensa kävijöitä paitsi Suomen sisältä, myös muualta maailmasta. Monipuoliset musiikki-, urheilu-, kulttuuri- ja ruokatapahtumat tarjoavat kokemuksia kaikenikäisille. Moniin tapahtumiin pääsee sisään ilmaiseksi tai pienellä rahalla, mutta moniin suosituista tapahtumista vaaditaan hintavamman lipun ostamista. Suositut tapahtumat myydään nopeasti loppuun, joten lippu kannattaakin ostaa hyvissä ajoin etukäteen. Mikäli kaupunkiin saapuu muualta Suomesta tai toisesta maasta, kannattaa myös majoitus varata hyvissä ajoin. Lisärahoitusta omaan budjettiin tarjoaa tarvittaessa Freedomrahoitus.fi, jonka kautta saat joustavasti ja vaivattomasti luottoa käyttöösi. Esittelemme seuraavaksi tarkemmin Helsingin tapahtumia ja mitä kannattaa ottaa huomioon suunnitellessa niihin osallistumista. Tapahtumiin pääset tutustumaan tarkemmin esimerkiksi MyHelsingin sivuilla. Tapahtumista löydät helposti tietoa internetistä ja voit samalla etsiä muita tarvitsemiasi palveluita, kuten majoitusta tai ruokailuvaihtoehtoja.

Musiikki- ja kulttuuritapahtumat

Helsinki tarjoaa moninaisen valikoiman musiikki- ja kulttuuritapahtumia ympäri vuoden. Suosituimpiin kesätapahtumiin kuuluu vuosittain järjestettävä musiikkitapahtuma Flow-festivaali. Helsingin Suvilahdessa elokuussa järjestettävä Flow vetää puoleensa lähes 100 000 kävijää yhden viikonlopun aikana. Flow Festivalin esiintyjäkaarti koostuu kotimaisista ja kansainvälisistä artisteista, joita valitaan mukaan myös kävijöiden toiveiden mukaan.

Festivaalien lisäksi artisteja ja yhtyeitä esiintyy muun muassa Helsingin Hartwall Arenalla sekä tapahtumakeskus ja yökerho The Circuksessa. Kesäkuussa 2019 kaupungissa järjestetään Helsinki Samba Carnaval. Karnevaali on ennen kaikkea koko perheen tapahtuma, joka alkaa Noite das Fantasias -iltajuhlalla. Tähän värikkääseen tapahtumaan ja muihinkin kannattaa saapua hyvissä ajoin. Erityisesti keskusta-alueella suositellaan julkisen liikenteen hyödyntämistä. Julkisella liikenteellä pääsee kulkemaan helposti paikasta toiseen ja kaupunki tarjoaa myös vuokrapyöriä käyttöön.

Urheilu- ja ruokatapahtumat

Yksi perinteisemmistä urheilutapahtumista Helsingissä on Helsinki Half Maraton, joka järjestetään aina kesäisin. Vuosittain järjestettävään juoksutapahtumaan osallistuu juoksijoita ja kannustajia ympäri maata ja kaupungin keskustan läpi kulkeva 21 kilometrin pituinen reitti tarjoaa ainutlaatuiset maisemat itsensä ylittämiseksi.

Mikäli urheilutapahtumaan haluaa osallistua hikoilematta katsojan roolissa, pääsee monia lajeja seuraamaan ympäri vuoden. Esimerkiksi Helsingin jäähalli tarjoaa mahdollisuuden jännittävien jääkiekkopelien seuraamiseen ja Suomen suurimmassa messukeskuksessa Helsingin Itä-Pasilassa järjestetään vuosittain keväisin GoExpo -tapahtuma. GoExpossa pääsee tutustumaan moneen eri liikunta-alan ja vapaa-ajan harrasteiden palveluntarjoajaan.

Ruokakulttuuria ylläpidetään kaupungin sisällä monilla pienemmillä tapahtumilla, mutta yksi monille tunnetuimmista ruokatapahtumista on Ravintolapäivät. Ravintolapäivät on koko kansan ruokakarnevaali, johon pääsee osallistumaan tiskin kummallekin puolelle. Kuka tahansa voi perustaa pop up -ravintolan, -kahvilan tai -baarin ja tarjota ruokaa kävijöille.

Helsinki tarjoaa monipuolisia tapahtumia, joissa mukana on eri alojen ammattilaisia. Kaupungin tapahtumat keskittyvät pitkälti keskustaan sekä alueen moniin konserttisaleihin, taidegallerioihin, messukeskuksiin, tapahtumakeskuksiin ja yökerhoihin.

Muista kaupungeista ja maista tuleville kävijöille löytyy paljon majoitusvaihtoehtoja, mutta majoituksen varaaminen kannattaa kuitenkin hoitaa aina hyvissä ajoin. Majoituksen lisäksi suosittelemme tutustumaan erinomaiseen ravintolatarjontaan. Ravintolat tarjoavat ruokia paitsi suomalaisesta keittiöstä, myös ympäri maailmaa eri maiden keittiöstä. Helsingistä löydätkin palan aitoa ranskalaista tunnelmaa ja pääset maistamaan japanilaisen keittiön sushia.

Tapahtumatarjonta vaihtelee vuosittain, mutta monia perinteisiä vuosittain järjestettäviä tapahtumia löytyy myös. Löydät omaan makuusi sopivan varmasti.

mts_cool